Російський пасажирський літак порушив заборону на використання канадського авіапростору

Російський пасажирський літак порушив заборону на використання канадського авіапростору

Укрінформ
Літак “Аерофлоту” незаконно влетів до канадського повітряного простору після запровадженої заборони на його використання російськими авіакомпаніями.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у міністерстві транспорту Канади.

“Нам відомо, що літак рейсу 111 авіакомпанії “Аерофлот” порушив заборону, запроваджену в неділю, стосовно використання російськими рейсами канадського авіапростору”, - йдеться у повідомленні на сторінці відомства у мережі Твіттер.

Зазначається, що через цей інцидент міністерство розпочне перевірку діяльності “Аерофлоту” та незалежного канадського постачальника авіаційних навігаційних послуг NAVCAN. “Ми не вагатимемося у вжитті належних заходів примусу та інших кроків для упередження порушень у майбутньому”, - наголосили у міністерстві транспорту Канади.

Нагадаємо: у неділю зранку Канада оголосила про заборону на використання свого авіапростору літаками російських авіакомпаній. Рішення набувало чинності негайно. Наразі між Канадою та РФ немає прямого авіаційного сполучення, однак російські авіакомпанії іноді пролітають над Канадою, прямуючи до інших країн.

Додамо, що рейс 111 прямував із Москви до Маямі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-