Меджліс закликає світ визнати Росію державою-терористом

Меджліс закликає світ визнати Росію державою-терористом

Заява
Укрінформ
Меджліс кримськотатарського народу закликав світ визнати Російську Федерацію державою - терористом, а її військово-політичне керівництво – міжнародними злочинцями.

Про це йдеться в заяві, опублікованій головою Меджлісу Рефатом Чубаровим у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Меджліс кримськотатарського народу закликає міжнародне співтовариство визнати РФ – державою терористом, а її військово-політичне керівництво – міжнародними злочинцями», - ідеться в документі.

Меджліс також закликав НАТО, США та ЄС закрити небо над Україною та запровадити повне ембарго на постачання нафтопродуктів із Росії.

Крім того, як найвищий представницький орган корінного кримськотатарського народу, який сповідує іслам, Меджліс звертається до глав держав – членів Організації ісламського співробітництва із закликом "припинити будь-які форми співпраці з РФ та взаємодії з військовими злочинцями, які очолюють цю терористичну державу".

Водночас Меджліс закликає лідерів держав-членів Організації тюркських держав засудити агресію РФ проти України та вимагати від Володимира Путіна негайно припинити воєнні дії проти України, звільнити окуповані українські території включно з Автономною Республікою Крим і Севастополем.

У представницькому органі кримськотатарського народу підтримали ініціативу Верховної Ради щодо створення Генеральною Асамблеєю ООН трибуналу для розгляду злочинів путінського режиму проти України, Грузії та інших держав.

У заяві також сказано, що Меджліс захоплюється мужністю, відвагою, самовідданістю та патріотизмом громадянського суспільства України. При цьому кожному російському вояку, який ступив на українську землю, пропонується негайно скласти зброю та здатися.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: qha.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-