Ситуація щодо Куп'янська з'ясовується - Арестович

Ситуація щодо Куп'янська з'ясовується - Арестович

Укрінформ
Ситуація щодо міста Куп'янськ на Харківщині з'ясовується.

Про це позаштатний радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Куп'янськ - з'ясовується ситуація. Незважаючи на запис із мером Куп'янська та чисельні запевнення росіян, що вони захопили місто. Ми з'ясовуємо, не все там так просто», - сказав Арестович.

Загалом, за його словами, ситуація залишається контрольованою. На захід від Києва противник повністю припинив рух на цьому напрямку, деякі підрозділи відходять. Українська авіація продовжує завдавати по ньому нічних ударів. «Допомагаючи йому задуматися про те, що взагалі взяти та відійти. Чернівський та Сумський напрямки – тиша», - додав він.

Як повідомлялося, з'явилося відео, на якому мер Куп’янська Геннадій Мацегора начебто заявив про те, що прийняв ультиматум російських військових та визнав підконтрольність їм міста.

Керівництво Харківської області та Нацполіції не прокоментувало цю заяву.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України, за підтримки усього народу, мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-