В ОП пояснили, чому використання Путіним ядерної зброї проти України є нелогічним

В ОП пояснили, чому використання Путіним ядерної зброї проти України є нелогічним

Укрінформ
В Офісі Президента України пояснили, чому використання президентом Російської Федерації Володимиром Путіним ядерної зброї у війні проти Української держави є нелогічним.

Відповідне пояснення опублікував позаштатний радник голови ОПУ Олексій Арестович на особистій сторінці у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Путіну потрібна Україна. Після застосування ядерної зброї - технічно неможливо правити народом, який це на собі зазнав. Особливо - таким народом. Як наш. Нами взагалі не можна правити. З нами можна тільки домовитися - і виконати договір. Резюме - вся ця історія про ядерну зброю - спроба психологічно натиснути. А ви не натискаєтеся. Містер Путін - далеко не божевільний. Але він хоче, щоб ми подумали, що він божевільний. Ні. Не боїмося. Просто він сподівався на швидкий і блискучий успіх. І він його отримав. Щоправда, не для себе, а – України, її народу та армії. Буває”, – заявив Арестович.

Так, він наголосив, що президенту РФ нічого не дасть використання ядерної зброї. Позаштатний радник голови ОПУ уточнив, якщо знищити всю українську армію ядерними ударами, європейська частина Росії та Білорусь на багато років залишаться не пристосованими для життя. "Це ціна, яку Путін готовий заплатити? Якщо завдати одного удару, очікуючи, що ми зламаємося і здамося, але ж не зламаємось і не здамося. Тоді або відмовлятися від продовження, отримавши повний пакет неприємностей на свою голову, або - дивись варіант один" , – додав Арестович.

У другому варіанті він розповідав про процедуру цього рішення. За його словами, щоб здійснити застосування ядерної зброї (навіть тактичної) необхідно, щоб злагоджено та взаємообумовлено діяли щонайменше сім осіб – від самого Путіна через командира в/ч – до безпосередніх операторів озброєння.

"Здається мені, що навіть у разі такої команди, в цьому ланцюжку де-небудь відбудеться збій. Бо виконавці дуже чітко розуміють, що піде за виконанням такого наказу, а саме - буде відповідь тих, хто сам володіє ядерною зброєю на дії маніяка. Хоча у цивілізованого світу достатньо коштів ефективно відреагувати і без застосування ядерної зброї у відповідь. Так, щоб загрози більше не повторювалися", – зазначив позаштатний радник голови ОПУ.

Водночас він акцентував, що за останні 30 років це далеко не перше приведення ядерних сил сторін у стан підвищеної бойової готовності. Арестович додав, що це трапляється практично до кожних відносно серйозних переговорів.

"Але, головне. Метою російської операції проголошено покарання нацистів та відокремлення їх від українського народу. Ядерна бомба цього робити не вміє", – наголосив він.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін наказав перевести "сили стримування" в особливий режим несення бойового чергування, мотивуючи це "агресивними висловлюваннями" лідерів країн НАТО на адресу РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-