В Україні порушили справу через знищення окупантами РФ літака «Мрія»

В Україні порушили справу через знищення окупантами РФ літака «Мрія»

Укрінформ
Правоохоронці за фактом знищення російськими військовими найпотужнішого українського літака АН-225 «Мрія» розпочали кримінальне провадження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора у Телеграмі.

«Внаслідок атаки збройних сил Російської Федерації артилерійським обстрілом військового аеродрому «Антонов» у Гостомелі Київської області знищено унікальний цивільний літак АН-225 «Мрія». Наразі за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури за вказаним фактом розпочато досудове розслідування. Дії загарбників кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей літак українського виробництва був одним із найбільших та найпотужніших у світі. Війська країни-агресора знищили його під час спроби виведення з ладу військового аеродрому.

Прокурори Київської обласної прокуратури продовжують вживати всі можливі заходи задля належного документування воєнних злочинів військових РФ з метою невідворотності покарання для кожного причетного.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупанти на аеродромі в Гостомелі знищили флагман української авіації – легендарний АН-225 «Мрія».

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-