Окупанти хочуть використати дітей та жінок з Бучі як «живий щит»

Окупанти хочуть використати дітей та жінок з Бучі як «живий щит»

Укрінформ
Російські окупанти збирають у Бучі на Київщині мирне населення – дітей та жінок – нібито для евакуації, а насправді планують використовувати їх як "живий щит" для прориву на Київ.

Як передає Укрінформ, про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Телеграмі.

"Рос-фашисти збирають у Бучі дітей та жінок. Кажуть, що хочуть їх евакуювати. Але насправді вони планують зробити їх "живим щитом" для прориву на Київ! путін - військовий злочинець!", - написав він.

Читайте також: У Бучі артилерія вщент розгромила «групуросійських військових

Народний депутат із фракції "Слуга народу" Федір Вениславський в ефірі всеукраїнського телемарафону #UAразом також повідомив, що у передмісті Києва, в районі міст Буча та Ірпінь, ворожі диверсанти ходять по домівках та агітують людей евакуюватися. І є загроза, що жінок та дітей можуть використовувати як "живий щит" для наступу на столицю. При цьому Веніславський зазначив, що органи влади жодних рішень щодо евакуації населення не ухвалювали.

«В передмістях Києва, райони Буча, Ірпінь російські війська ті, які тримають під контролем окремі населені пункти, ходять будинками, хатами і підганяють автобуси і говорять, що вони готові евакуювати наших мирних жителів, ніби їх життю і здоров’ю щось загрожує. Так от офіційна позиція органів державної влади України: органи державної влади України жодних рішень щодо евакуації не приймали, оскільки сам процес евакуації пов'язаний із загрозою життю та здоровю людей. Є такі підозри, що люди, які будуть посаджені в автобуси під приводом евакуації, можуть бути використані у якості живого щита, коли танкові колони йдуть на Київ. Тому закликаємо всіх не йти на такі жодні умови, зберігати життя в підвалах, бомбосховищах, там, де ви перебуваєте. Органи влади жодних рішень про евакуацію не приймали!" - сказав Веніславський.

Як повідомляв Укрінформ, під час обстрілів та потрапляння снарядів у місті Буча на Київщині сталося 33 загоряння житлових будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-