Битва за Україну. День четвертий. Випуск 2

Битва за Україну. День четвертий. Випуск 2

Укрінформ
Україна четверту добу б’ється з ворогом і переможе. Кожна година цієї битви народу і народів наближає кінець фашистської хунти в Кремлі. Основні події на день 27 лютого.

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 15 годину, яку публікував Укрінформ. Далі буде

14:43 Неподалік міста Прилуки Чернігівської області українські військові знищили танкову роту противника разом з особовим складом.

14:43 Російські військові кораблі, вкотре зухвало порушуючи норми міжнародного морського права, під прикриттям самопроголошеної «контртерористичної операції» здійснили піратське захоплення двох суден під українським прапором із майже 50 мирними членами екіпажів – ДПСУ.

14:32 Лікарні столиці працюють в режимі воєнного часу. Приймають як тих, хто сам звертається за екстреною допомогою, так і тих, кого привозять швидкі – Кличко

14:31 Данія оголосила про закриття авіапростору для літаків РФ

14:26 На Луганщині у російських окупантів вже немає пального, а їжу вони відбирають у місцевих мешканців – Гайдай

14:24 ЄС має негайно надати Україні статус кандидата – президент Латвії

14:23 Російських військ у столиці немає – Кличко

14:10 Існує велика імовірність того, що у найближчі години самопроголошений уряд Білорусі ухвалить рішення про участь збройних сил РБ у війні з Україною на боці РФ – ексміністр оборони України, керівник Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк.

14:09 Латвійський ХК «Динамо» (Рига) ухвалив рішення вийти з Континентальної хокейної ліги (КХЛ), де він виступав з дня її заснування з 2008 року. Таке рішення наглядова рада клубу ухвалила через війну, розв'язану Росією проти України.

14:09 Греція передасть Україні оборонне обладнання та гуманітарну допомогу.

14:05 В Одесі під час затримання диверсантів зазнав тяжкого поранення керівник регіонального управління сил тероборони «Південь» Станіслав Ярмола.

14:02 На Полтавщині надали допомогу двом пораненим журналістам з Данії, які постраждали в Охтирці від окупаційних військ.

14:02 На Луганщині російські окупанти підуть в бік Старобільська, але українські військовослужбовці готові дати їм потужну відсіч – керівник Луганської ВЦОА Сергій Гайдай.

13:59 Українців просять не додавати в сусідські чати нових користувачів.

13:58 У Києві диверсанти намагалися підірвати ЖК на Дніпровській набережній – Геращенко.

13:57 Високий представник ЄС Жозеп Боррель у неділю в режимі відеоконференції проведе надзвичайне засідання Ради міністрів ЄС для термінового розгляду питання щодо надання Україні додаткової допомоги, включаючи фінансову підтримку та поставки летальної зброї для відбиття російської агресії.

13:52 Президент України Володимир Зеленський поговорив з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Подробиць немає, наразі.

13:30 Голова Київської обласної адміністрації Олексій Кулеба запевнив, що ситуація в області повністю контрольована. Зранку сильні обстріли в Бучі, Гостомелі, Ірпені. Скупчення російської техніки, зранку іде бій. Також у Бородянській територіальній громаді тривають бої з російськими військами, у напрямку на Вишгород формується колона танків.

13:25 Чехія також відмовилась грати проти Росії у відборі ЧС-2022.

13:21 Ірландія закриває свій повітряний простір для всіх російських літаків через військові дії РФ проти України.

13:18 Російські танки проїхали Макарів і намагаються потрапити до Києва.

13:11 Селище Антонівка на Херсонщині, де точилися бої за Антонівський міст, повністю знеструмлене, без газу та можливо без води. В Каховському районі ведуться бойові дії в районі Козацьке-Веселе.

13:10 Колишній народний депутат і екскомандир 2-го батальйону спецпризначення «Донбас» Семен Семенченко вийшов із СІЗО і планує написати заяву про вступ до лав оборони України.

13:08 Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що не може бути жодних переговорів з Москвою щодо України, доки РФ тримає свої війська у сусідній країні.

13:06 В Ірпені Київської області внаслідок обстрілів загорілися три житлових будинки, у підвалах можуть укриватися люди.

13:03 Фінляндія готується закрити свій повітряний простір для російських повітряних суден. За словами міністра транспорту та комунікацій країни Тімо Харакка, це крок у відповідь на подальше вторгнення військ РФ до України.

13:01 З початку російського вторгнення в Україну в столиці народилося 200 немовлят.

13:00 Уряд Румунії вирішив відправити в Україну боєприпаси та військове обмундируванння, а також висловив готовність прийняти поранених з України.

12:59 Пресслужба ГУ Нацполіції в Харківській області повідомляє: "Маємо непоодинокі факти здачі в полон російських солдатів до державних органів, органів місцевого самоврядування. Звертаємося до усіх структур влади ретельно документувати такі випадки, відбирати зброю, годувати й надати російським полоненим тимчасовий прилисток".

12:57 Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

12:54 В Україну надійшла велика партія ракет класу «повітря-повітря»

12:53 Національний банк України забезпечує безперебійну роботу системи електронних платежів і закликав операторів торговельних мереж і заправочних станцій не відмовляти в безготівковій оплаті

12:50 До роботи в українських закладах охорони здоров’я на період дії воєнного стану можна залучати медиків-іноземців – МОЗ

12:49 Українські військові розшукують колону ворожої техніки, що позначена літерою V і рухається в бік Києва.

12:49 Світовий спорт реагує на вторгнення військ РФ в Україну: у Путіна забрали статус почесного президента Міжнародної федерації дзюдо.

12:48 Бойова техніка та авіація не наводяться через світлові знаки на стовпах та дорогах, а поширення інформації щодо цього може бути спрямовано на створення шпіономанії серед українців – Арестович

12:45 Застосунок Reface закликає росіян виходити на мітинги – Мінцифри

12:43 Львівська ОДА провела переговори з Укрзалізницею, прикордонниками та польською стороною для збільшення поїздів зі Львова в Польщу, оскільки на вокзалі міста перебувають тисячі жінок і дітей, які потребують евакуації.

12:42 Повітряно-ракетний удар по військовій частині біля Володимира нанесли з території Білорусі.

12:42 Українські діти закликають президента Російської Федерації Путіна припинити війну проти України.

12:35 Прокурори передають сотні тисяч одиниць арештованої у кримінальних провадженнях зброї і боєприпасів на потреби Збройних сил України і Нацгвардії.

12:35 Міністерство внутрішніх справ запустило сайт “РФ200ищи своих”, на якому публікуватимуться відео полонених і документи загиблих російських військових.

12:34 Загоряння нафтопродуктів на нафтобазі під Васильковом внаслідок авіаудару ворогом загрози для здоров’я не становить – мер міста.

12:28 Національний банк України звернувся до міжнародних платіжних систем Visa та Masterсard з вимогою зупинити обслуговування платіжних карток, емітованих банками – резидентами Російської Федерації.

12:28 Війська РФ стягують сили для спроб подальшого блокування Києва – Генштаб

12:27 У центрі Харкова тривають бої з окупантами, збройні сили знищують ворога, мешканців закликають не виходити з укриттів.

12:23 Верховна Рада звертається до Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй з пропозицією створити спеціальний трибунал для розслідування злочинів режиму чинного президента Російської Федерації Путіна проти держав світу.

12:20 Загони Сил територіальної оборони Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей вирушили допомагати Києву в протистоянні ворогу.

12:13 Психотерапевт: що треба знати про самодопомогу під час війни

12:11 На Сумщині між Чупахівкою і Довжиком Охтирського району російські танки розстріляли автобус з цивільними і не підпускають до нього швидку допомогу.

12:08 За три попередні доби, 24, 25 та 26 лютого, в Україні знищено орієнтовно 4300 російських окупантів.

12:07 Арестович: Інформація про прибуття російської делегації у білоруський Гомель нібито для переговорів з Україною свідчить про те, що Росія втратила ініціативу і не здатна до продовження активних бойових дій.

12:01 В Ірпені під Києвом відбили атаку російських військ – мер міста

11:58 Іноземці, які хочуть долучитися до Інтернаціонального легіону територіальної оборони, можуть звернутися до дипломатичних представництв Україні в їхніх країнах – Кулеба.

11:57 Корпорація Google оголосила, що запроваджує щодо російських державних ЗМІ заборону на продаж реклами на платформах компанії.

11:52 Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко заявив, що на штабі прийнято рішення, що сьогодні, в неділю, комендантська година буде діяти з 18-ої години в місті Житомир, коли почне сутеніти.

11:52 Легендарний хокеїст Вейн Гретцькі закликав не допускати збірну Росії на молодіжний чемпіонат світу-2022 у Канаді.

11:12 На Прикарпатті величезні черги, щоб записатися у тероборону – обласна ВЦА

11:06 Президент України Володимир Зеленський заявив, що військові формування Російської Федерації свідомо обрали тактику на ураження людей.

11:02 Президент України Володимир Зеленський повідомив, що лише якби з території Білорусі не було агресивних дій, можна було б обговорювати можливість переговорів України з РФ у Мінську.

11:00 Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав відео, як безпілотник Байрактар знищує колону ворожої техніки на Херсонщині.

10:51 В Херсоні у результаті бойових дій поранений малюк, він перебуває у стані середньої тяжкості.

10:50 На Полтавщині бійці тероборони, авіація і артилерія ЗСУ знищили близько 200 одиниць російської техніки, здебільшого танків.

10:50 Делегація РФ прибула до Білорусі на переговори, хоча Україна назвала інші країни.

10:41 Служба безпеки України оприлюднила секретні документи російських військових, яких розбили під Гостомелем. Зазначається, що спецслужба отримала поіменні дані на російських загарбників, а також секретні паролі та шифри, які використовує країна-агресор. Це дозволить зрозуміти суть перехоплених розмов ворога. Серед документів також: бойовий розрахунок з позивними бійців і командирів, схеми дій загарбників, зокрема, шляхів нападу, відходу, заправок і дешифрування команд управління.

10:41 Європейська Комісія, Франція, Німеччина, Італія, Велика Британія, Канада та США виступили із спільною заявою, в якій висловили солідарність із народом України, та оголосили заходи, які вже здійснюють або імплементують протягом кількох наступних днів.

10:40 Ситуація напружена, але з кожним днем спротиву ми міцнішаємо – Данілов. Президент України, уряд, центральні органи виконавчої влади знаходяться в столиці і працюють над організацією відсічі російському вторгненню.

10:40 Дії Росії проти України мають ознаки геноциду, її треба позбавити права голосу в Радбезі ООН- Зеленський.

10:33 Черговий конвой із військовою допомогою прибув в Україну з Польщі.

10:25 Біатлоніст Підручний служить у військовій частині Нацгвардії в Тернополі. Разом з ним – лижний двоборець Дмитро Мазурчук.

10:24 Усі чотири діючі атомні електростанції України – Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Південно-Українська – працюють у штатному режимі.

10:21 Міністерство оборони Португалії оголосило, що надасть Україні військове обладнання для допомоги у боротьбі з російськими окупантами.

10:21 Дії окупантів в українських містах тягнуть на міжнародний трибунал – Зеленський.

10:18 Президент України Володимир Зеленський звернувся до білорусів, закликавши бути Білорусією, а не Росією.

10:16 Місто Маріуполь станом на 7.00 знаходиться під контролем українських військових, біля міста йдуть обстріли російськими окупантами мирних селищ.

10:07 Ворог обстріляв столичний житловий масив Троєщина

10:04 Відомий український виконавець – фронтмен гурту ТіК Віктор Бронюк – приєднався до територіальної оборони Вінниці.

09:54 Під час боїв на півночі Житомирщини загинуло двоє поліцейських і троє отримали поранення.

09:53 На лівому березі Києва радіаційний фон у нормі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-