Румунія відправить в Україну боєприпаси, техніку та медикаменти

Румунія відправить в Україну боєприпаси, техніку та медикаменти

Укрінформ
Уряд Румунії ухвалив рішення відправити в Україну боєприпаси та військову техніку, паливо та медичне обладнання.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Уряд Румунії вирішив відправити в Україну боєприпаси та військову техніку, а також висловив готовність прийняти поранених з сусідньої країни. Речник Уряду Румунії Дан Кербунару повідомив, що окрім боєприпасів та військової техніки (бронежилети, каски), Румунія також допоможе Україні паливом та другим траншем медичного обладнання та медикаментів на понад 3 млн євро. Уряд Румунії також висловив готовність прийняти поранених українців у військових госпіталях», - йдеться в повідомленні Генштабу.

Зазначається, що Збройні сили України вдячні народу, Президенту, Парламенту, Уряду, Міністерству оборони та ЗС Румунії за військову допомогу та за підтримку суверенітету, територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом.

Як повідомляв Укрінформ, днями Україна отримала від уряду Канади чергову партію оборонної амуніції на потреби ЗСУ.

Раніше посол України в Нідерландах Максим Кононенко повідомив, що уряд Нідерландів ухвалив 18 лютого рішення у відповідь на запит України щодо надання військової допомоги через загрозу нового вторгнення Росії. Уряд країни планує передати Україні, крім шоломів і бронежилетів, радари спостереження за полем бою та виявлення ворожої артилерії, снайперські гвинтівки й боєприпаси до них. Ще нідерландське Міністерство оборони розглядає передачу металодетекторів і роботів-детекторів для виявлення морських мін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-