Білорусь може долучитись до РФ у війні проти України - Загороднюк

Білорусь може долучитись до РФ у війні проти України - Загороднюк

Укрінформ
Існує велика імовірність того, що у найближчі години самопроголошений уряд Білорусі ухвалить рішення про участь збройних сил РБ у війні з Україною на боці РФ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє ексміністр оборони України, керівник Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк.

"За надійними джерелами ми повідомляємо, що існує дуже велика імовірність того, що самопроголошений уряд Республіки Білорусь (РБ) в найближчі години ухвалить рішення про участь збройних сил РБ у війні, що веде Російська Федерація проти України. Це означатиме залучення сил та засобів збройних сил Білорусі проти наших сил оборони. Єдиною причиною такого рішення буде те, що громадянин Лукашенко повністю залежить, в тому числі у питаннях власної безпеки, від Путіна", – повідомив Загороднюк.

Він зазначив, що таке рішення ніяк не враховує мир та дружбу між народами України та РБ, що тягнеться віками.

"Білоруси та українці не воювали проти один іншого ніколи в історії. Ми – братні народи та не можемо воювати один проти іншого. Якщо це рішення буде ухвалено та реалізовано, це буде чергова трагедія історичного масштабу на руках Путіна та Лукашенка. Але будь-якого окупанта ми вбиваємо. Тому, зробімо все можливе, щоби через божевілля режиму Путіна білоруси та українці залишалися братнім народом", – звернувся Загороднюк.

Він також звернув увагу, що військові Білорусі можуть не розуміти, куди їдуть, їх телеефір переповнений пропагандою про уявних "нацистів", їм можуть не пояснювати задачі та вони можуть не розуміти багато з того, що відбувається. Вони можуть не знати про шалені втрати росіян тут.

Загороднюк закликав телефонувати, писати всім знайомим в РБ та говорити не йти на війну проти українців.

Щойно з'явилася інформація, що Президент України Володимир Зеленський провів розмову з самопроголошеним президентом РБ Олександром Лукашенком. Подробиці поки не відомі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-