РФ заявила про прибуття делегації в Гомель на переговори з Україною, бо втратила ініціативу - Арестович

РФ заявила про прибуття делегації в Гомель на переговори з Україною, бо втратила ініціативу - Арестович

Укрінформ
Інформація про прибуття російської делегації у білоруський Гомель нібито для переговорів з Україною свідчить про те, що Росія втратила ініціативу і не здатна до продовження активних бойових дій.

Про це заявив позаштатний радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович під час брифінгу в ОП, передає кореспондент Укрінформу.

"Те, що прибула до Білорусі російська делегація, як стверджують російські ЗМІ, з пропозицією вести перемовини. Це означає тільки одне – вони втратили ініціативу і зараз не здатні до продовження активних бойових дій", – сказав Арестович.

Він вважає, що у росіян залишились 1-2 спроби наступу на українські території. "На думку військових фахівців, шалені втрати противника і спротив українського народу і Збройних сил показують, що подальша перспектива наступальних дій в Україні марна", – зазначив Арестович.

Як повідомляв Укрінформ, речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російська делегація прибула в Гомель нібито на переговори з українцями.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні сказав, що переговори можуть вестися тільки в тих країнах, звідки не летять ракети.

В Україні четверту добу триває війна: 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-