У ДСНС запевняють, що снаряди РФ не влучили у місця захоронення радіоактивних відходів в Києві

У ДСНС запевняють, що снаряди РФ не влучили у місця захоронення радіоактивних відходів в Києві

Укрінформ
У Державній службі з надзвичайних ситуацій запевняють, що російські снаряди не влучили у важливі об‘єкти філії "Об’єднання Радон" у Києві.

Як передає Укрінформ, про це ДСНС повідомляє у Телеграмі.

"Інтернетом шириться інформація, що внаслідок масового бомбардування Києва всіма доступними Російській Федерації видами зенітного та ракетного озброєння снаряди влучили у пункт захоронення радіоактивних відходів київської філії "Об‘єднання Радон", - зауважили у ДСНС.

Сьогодні рятувальники Київського гарнізону та співробітники Дослідно-випробувальної лабораторії Головного управління ДСНС України у м. Києві виїхали на місце події для розвідки та вимірювання радіаційного фону повітря.

На місці було встановлено, що внаслідок обстрілів невідомий об’єкт влучив поруч з підприємством та не потрапив у важливі об‘єкти.

Як заявила заступниця директора ДСП "Об’єднання Радон" з виробничих питань Олена Полякова, "виходу радіонуклідів в оточуюче середовище не відбулося, радіаційний фон в нормі, поверхневого забруднення немає".

Також на місці працювала дослідно-випробувальна лабораторія Головного управління ДСНС, яка підтвердила, що загрози для населення немає.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вночі 27 лютого завдали ракетного удару по Василькову на Київщині, внаслідок чого там загорілася нафтобаза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-