КМДА нагадує, що за мітки для коригування вогню «світить» до 15 років тюрми

КМДА нагадує, що за мітки для коригування вогню «світить» до 15 років тюрми

Укрінформ
Нанесення міток для коригування вогню окупантів, які диверсанти залишають на вулицях і будівлях, є злочином і карається позбавленням волі на строк до 15 років.

Як передає Укрінформ, про це нагадали у КМДА.

Зазначається, що останнім часом в Україні, зокрема у столиці, виявляють велику кількість міток диверсантів - на вулицях і будівлях: як житлових будинках, так і підприємствах. Мітки розміщують для коригування вогню окупаційних військ Російської Федерації.

«В Україні за цю діяльність встановлена кримінальна відповідальність за статтями Кримінального кодексу України 111 та 113 - державна зрада та диверсія», - наголосили в КМДА.

Міська влада закликає громадян негайно повідомляти про місця з мітками, передавати фото до правоохоронних органів та інформувати про підозрілих осіб, які можуть бути причетними до їх нанесення.

Для цього створено офіційний чат-бот - @stop_russian_war_bot. Бот отримує і передає інформацію на відповідні штаби реагування.

Як повідомляв Укрінформ, українські оператори Київстар, Vodafone та Lifecell заблокували доступ до своїх мереж для абонентів з Росії та Білорусі. Таким чином вороги більше не зможуть вводити в оману українців за допомогою телефонних дзвінків і повідомлень.

В Україні третю добу триває війна - 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Близько 4 години ранку 24 лютого РФ завдала ударів по Україні й почала війну.

Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-