Перша леді звернулась до співвітчизників:  За ці дві доби всі українці стали армією

Перша леді звернулась до співвітчизників: За ці дві доби всі українці стали армією

Укрінформ
Українці за дві доби, що минули після вторгнення російських військ на нашу територію, стали справжньою армією.

Про це дружина Президента Олена Зеленська написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зеленська опублікувала фото дитини, яка народилась у ніч проти 26 лютого у київському бомбосховищі.

"Це мало відбутися в зовсім інших умовах, під мирним небом. Саме його повинні бачити діти. Але головне, що попри війну на наших вулицях біля неї та мами були лікарі й небайдужі люди. Її захистять і захищають. Бо ви – неймовірні, дорогі співвітчизники!" - написала перша леді.

За її словами, за ці дві доби всі українці стали армією. "У метро, бомбосховищах, із дітьми та домашніми улюбленцями (бо братів менших ви теж не покидаєте) – ви робите свою справу, встигаєте дбати про інших, допомагати одне одному. Об’єднуєтесь у соцмережах для охорони будинків та допомоги самотнім сусідам.

Пропонуєте своє житло тим, кому потрібен прихисток. Готуєте їжу бійцям тероборони й самі записуєтеся до неї. Здаєте кров для бійців і постраждалих. Повідомляєте про пересування ворожої техніки. І, звісно, допомагаєте ЗСУ, які б'ються на всіх фронтах", - наголосила вона.

Дружина Президента нагадала, що вже добу як на допомогу армії можна витратити гроші за програмою "єПідтримка" (в застосунку Дія).

"Ми – це армія, армія – це ми.

І дітки, які народилися в бомбосховищах, житимуть у мирній країні, яка відстояла себе", - переконана перша леді.

Як повідомлялося, в одному з київських бомбосховищ у ніч проти 26 лютого народилася дівчинка. Батьки назвали її Мією. Спочатку повідомлялося, що дитина народилась у метро, яке в умовах війни стало для киян укриттям. Проте пізніше заступниця начальника Київського метрополітену Наталія Макогон уточнила, що малюк з'явився на світ в іншому укритті.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні й розпочав масштабне вторгнення. По ряду українських міст завдано ракетних ударів, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-