Командувач Повітряних сил ЗСУ розповів про втрати Росії

Командувач Повітряних сил ЗСУ розповів про втрати Росії

Укрінформ
Щогодини Повітряні сили Збройних сил України завдають втрат військам Російської Федерації.

Про це командувач ПС ЗСУ Микола Олещук заявив у зверненні до воїнів та українського народу, передає Укрінформ.

Олещук констатував, що російські окупанти ведуть підлу наступальну загарбницьку війну на українській землі. За його словами, проти ЗСУ та мирних мешканців застосовуються балістичні ракети дальньої дії, оперативно-тактичні комплекси й оперативно-тактична авіація.

«З перших хвилин масштабного нападу Росії, Повітряні сили Збройних сил України першими прийняли на себе масовані ракетні удари окупаційних військ. Адже першочерговою ціллю ворога було знищення об’єктів системи протиповітряної оборони держави. Проте ми встояли, витримали удари противника! Наші сили з протиповітряної оборони демонструють справжню військову майстерність, знищуючи сучасні літаки і вертольоти противника, збиваючи в небі крилаті ракети. А це десятки, сотні врятованих життів! Щогодини Повітряні сили наносять нищівних втрат ворогу», – наголосив він.

Командувач ПС ЗСУ розповів, що впродовж першої доби нападу РФ у повітряних боях противник втратив два винищувачі Су-30СМ. Він зазначив, що їх майстерно знищили українські пілоти Су-27.

Олещук відзначив мужність та героїзм українських льотчиків. Командувач ПС ЗСУ поінформував, що на важливому напрямку поблизу Гостомеля бомбардувальники Су-24М, розвідники Су-24МР, штурмовики Су-25 постійно завдавали потужних ракетно-бомбових ударів по російському десанту, який намагався утримати стратегічний плацдарм. Він також додав, що вночі 25 лютого героїчно оборонявся і продовжує тримати оборону Васильківський гарнізон. Військовий повідомив, що за ніч знищено чимало одиниць бойової авіації, БпЛА, крилатих ракет, живої сили противника.

«Стійкість та мужність виявили військовослужбовці підрозділів радіотехнічних військ при відбиті атак російських диверсійних груп. Особовий склад окремого радіолокаційного взводу, незважаючи на значні втрати серед військовослужбовців, утримав позицію та вийшов у визначений район. Підрозділи радіотехнічної бригади імені Богдана Хмельницького в короткий термін та з незначними втратами військової техніки і озброєння зуміли передислокуватися у визначений район та приступили до виконання бойових завдань», – зазначив Олещук.

Він наголосив, що сьогодні угруповання Повітряних сил продовжує ведення бойових дій, самовіддано відбиває повітряні удари противника та веде постійну повітряну розвідку. За його словами, до строю авіації ПС повертаються десятки досвідчених військових льотчиків від капітана до генерала, які раніше були звільнені з війська у запас.

«Свій досвід та професійні навички вони демонструють при виконанні найскладніших завдань, зокрема в небі над столицею України. Загалом за дві доби війни російські окупаційні війська втратили 14 літаків різних типів, вісім гелікоптерів, 102 танки, 536 бойових броньованих машин, 15 гармат, ЗРК БУК-М1, десятки безпілотних авіаційних комплексів», – повідомив командувач ПС ЗСУ.

Водночас він висловив жаль з приводу того, що внаслідок бойових дій агресора, Повітряні сили зазнали непоправних втрат: «Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих Героїв та висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким».

Олещук наголосив, що українські військові з вірою у перемогу, з вірою у святість справи, з вірою в український народ, звільнятимуть рідну землю від російського агресора.

Як повідомлялося, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок вторгнення в Україну.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-