Окупанти імітують повітряний бій над Чорнобильською зоною

Окупанти імітують повітряний бій над Чорнобильською зоною

Укрінформ
Окупаційні війська з метою підготовки фейкових новин імітують повітряний бій над Чорнобильською зоною відчуження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство з управління зоною відчуження у Фейсбуці.

"Прямо зараз над Чорнобильською зоною йде імітація повітряного бою. Ми маємо інформацію про підготовку фейкових провокаційних новин для світових ЗМІ про те, що Україна обстрілює окупантів у Чорнобилі над небезпечними об'єктами. У Чорнобилі немає наших військ. Держава Україна не веде бойових дій у Чорнобилі", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що радіаційний фон у зоні підвищений у зв'язку з пересуванням військової техніки загарбника. Працівники підприємств зони відчуження до останнього залишалися на об'єктах, відповідально виконуючи свої функції забезпечення безпеки, фізичного захисту, не дивлячись на обставини.

Стан частини працівників, об'єктів колишньої ЧАЕС, конфайнменту та сховищ радіоактивних відходів невідомий.

Як повідомлялося, радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк 24 лютого заявив, що українські військові втратили контроль над Чорнобильською атомною електростанцією. Також невідомо про стан об'єктів ЧАЕС та сховища ядерних відходів.

Україна поінформувала МАГАТЕ про фактичну втрату контролю над ядерними і радіаційними об’єктами та збільшення рівня радіації у Чорнобильській зоні відчуження.

У Міністерстві енергетики застерігають, що ситуація в зоні відчуження ЧАЕС загрожує безпеці всього Європейського континенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-