Російські війська обстрілюють бригади екстреної меддопомоги та лікарні - Ляшко

Російські війська обстрілюють бригади екстреної меддопомоги та лікарні - Ляшко

Відео
Укрінформ
Російські війська обстрілюють бригади екстерної медичної допомоги та лікарні, тому Україна просить міжнародні правозахисні організації засудити дії російського агресора.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив у своєму відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

«Російські агресори сьогодні обстріляли бригади екстреної медичної допомоги у Запорізькій області, обстріляли бригади екстреної медичної допомоги у Київській області. На щастя, поки не було жертв серед медичних працівників. Але у Чернігівській області у селі Мар'янівці не можуть отримати медичну допомогу поранені мешканці України», - сказав Ляшко.

За його словами, агресор також застосував зброю проти медиків у Чернігові, на території лікарні, яка надає психіатричну допомогу.

«Все це є порушення Женевської конвенції. Все це є неприпустимим, тому у мене величезне прохання : використайте свій вплив для того, щоб засудити такі дії та зупинити агресора - Росіську Федерацію - на території України», - зазначив міністр.

Глава МОЗ додав, що за ніч в українські лікарні потрапило понад 50 людей із пораненнями. Медична система працює цілодобово, екстерні медичні бригади виїжджають на всі виклики для порятунку життя та здоров'я українців.

Він подякував усім захисникам за те, що обороняють країну, медикам – за те, що рятують життя, але наголосив, що України потребує і допомоги міжнародних організацій.

Як повідомляв Укрінформ, раніше МОЗ закликав лідерів думок підтримати пошук донорів для поранених. У відомстві наголосили, активне донорство допоможе в порятунку української армії та протидії російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-