Харків обстрілюють: мер розповів про ситуацію у місті

Харків обстрілюють: мер розповів про ситуацію у місті

Відео
Укрінформ
Харків обстрілюють, але вжито всіх заходів для збереження життєзабезпечення.

Про ситуацію у місті Харківський міський голова Ігор Терехов розповів у відеозверненні до харків'ян, передає Укрінформ. 

"У зв'язку з тим, що почалися обстріли міста, вжито заходів безпеки. Зокрема, скорочено рух громадського транспорту. Усіх громадян закликаємо спуститися в метро, ​​яке зараз працює як укриття, а також у підвали та бомбосховища", - зазначив Терехов.

За його словами, пострілами зруйновано дві теплові станції: роботу однієї з них відновлено. У стадії відновлення й інша. Ті будинки, яких це торкнулося, - а це близько 70 будинків, - скоро будуть з теплом.

"Щодо забезпечення продовольством, то я вже звернувся до всіх супермаркетів, які тією чи іншою мірою працюють. Поки що є труднощі з касирами магазинів. Багато з них живуть у сільських районах області, і не можуть доїхати до Харкова через збої у сфері громадського транспорту", - пояснив Терехов.

Щодо забезпечення хлібом, то, за його словами, вже є звернення до торговельної мережі "Кулиничі", і хліба буде достатньо. Для цього є всі необхідні компоненти, хліб випікається та буде доставлений до магазинів.

"Щодо інтернет-ресурсів, зокрема, мережі "Тріолан", то вжито, я б сказав, героїчних зусиль, і зараз практично всюди мережу відновлено, залишилися точкові проблеми", - додав міський голова.

Підбиваючи підсумки, він наголосив, що питання життєзабезпечення міста перебуває під його жорстким контролем.

У соцмережах розміщено інформацію про те, що близько 11:00 у Харкові почалися обстріли, і розриви чути у різних районах міста - від П'ятихаток та селища Жуковського до Холодної гори.

Зокрема, один із снарядів потрапив до квартири житлового будинку по вулиці Пушкінській у центрі міста, інший – до автомобіля, припаркованого по сусідству.

Російські війська також обстріляли житловий багатоповерховий будинок на вулиці Наталії Ужвій, що на території Салтівського житлового масиву. На думку фахівців, обстрілюють "Градами", інформація про жертв та поранених уточнюється.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив із екстреним зверненням до громадян, де заявив про початок військової операції на сході України.

Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-