Прокуратура кваліфікує військові злочини РФ в українських містах як диверсії і теракти

Прокуратура кваліфікує військові злочини РФ в українських містах як диверсії і теракти

Відео
Укрінформ
Працівники прокуратури кваліфікують військові злочини Росії в українських містах як диверсії і теракти.

Про це у відеозверненні повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

“З самого ранку прокурори Києва працюють на місці влучання авіаційного снаряду, внаслідок якого сталася пожежа в житловому будинку в Дарницькому районі. Постраждали цивільні люди. Ми кваліфікуємо це як теракт”, - написала вона.

“У Вінниці також розпочато розслідування диверсії - приблизно о 6 годині ранку з безпілотника було влучання в будівлю точки керування польотами військового аеродрому м Калинівка, 3 особи поранено, з них 2 військових, 1 цивільна особа. Кваліфіковано як диверсія”, - додала Венедіктова.

Крім того, Київська обласна прокуратура задокументувала 12 фактів диверсій та посягань на територіальну цілісність і недоторканість України.

Проводяться невідкладні слідчі дії для фіксування та збору доказів факту агресії РФ.

Харківська обласна прокуратура активно працює у кримінальному провадженні за фактом розв'язування агресивної війни з боку РФ. Проводиться комплекс невідкладних слідчих дій, огляди та вилучення речових доказів, за наявності безпекової можливості, зазначила Венедіктова.

Вона також поінформувала про постраждалих від ворожих обстрілів.

Зокрема, протягом останньої доби, за оперативними даними поліції Харківської області, там загинуло щонайменше 7 цивільних, серед них 14-річна дитина та жінка з Чугуєва, 3 особи загинули на окружній дорозі, двоє у Вовчанську.

Водночас правоохоронці вже затримують військовослужбовців країни-агресора.

На Чернігівщині затримано заступника командира взводу за технічними засобами розвідки 74 мотострілкової бригади РФ. В показах він підтвердив, що він кадровий рос військовий та отримав наказ на наступ на нашу державу.

Напередодні патрульна поліція затримала у м. Щастя Луганської області захоплених в полон представників незаконних збройних формувань.

Вночі підрозділи Збройних сил України у Херсоні під час ведення бойових дій взяли в полон двох військовослужбовців збройних сил РФ - командира роти та єфрейтора десантників. З ними проводитимуть слідчі дії офіцери Служби безпеки України.

«Ворог теж напоготові - вчора в районі Гостомеля під час документування фактів вчинення воєнних злочинів та злочину агресії з боку збройних сил РФ співробітники прокуратури були піддані загрозі затримання та нападу з боку російських військових», - зазначила генпрокурор.

Венедіктова запевняє, що прокуратура продовжує координувати роботу системи правоохоронних органів України.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. На низку українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об’єкти Збройних сил України.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-