Українська енергосистема вночі працювала стабільно – Укренерго

Українська енергосистема вночі працювала стабільно – Укренерго

Укрінформ
У ніч на 25 лютого робота енергосистеми України була стабільною. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Телеграмі.

"Незважаючи на вкрай складні умови, робота енергосистеми України в ніч проти 25 лютого була стабільною. Частота регулювалася на рівні 50 Гц", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що нічний мінімум споживання припав на 4:00 25 лютого із низьким для зимового періоду показником 12,8 ГВт. Щоб компенсувати зниження, о 00:17 було виведено в холодний резерв блок №5 Запорізької АЕС, в результаті чого сумарне навантаження атомної генерації знизилося з 10 ГВт (вдень 24 лютого) до 8,3 ГВт на 9:00 25 лютого. Також з першої до другої години ночі працювали в насосному режимі ГАЕС на потужності від 13 МВт до 219 МВт. Сумарне навантаження ТЕС на 9:00 25 лютого становило 3,2 ГВт.

На 9:30 ранку рівень споживання в енергосистемі вже збільшився до 15,4 ГВт, працюють 12 із 15 блоків АЕС. В аварійному ремонті знаходиться лише корпус Б блоку №4 Трипільської ТЕС.

В Укренерго підкреслили, що переважна більшість великої генерації працює в штатному режимі. При цьому 33 енергоблоки і два корпуси ТЕС виведено в холодний резерв (через низький рівень споживання в енергосистемі). Луганська ТЕС не працює через пошкодження внаслідок бойових дій, з Каховською ГЕС та Чорнобильською АЕС втрачено зв'язок.

О 06:48 25 лютого дією захистів відключено ПЛ 110 кВ Чорнобильська АЕС – Північна оператора системи розподілу «ДТЕК Київські Регіональні Електромережі», знеструмлених споживачів через відключення немає.

Як повідомлялося, 24 лютого у вугільний склад Трипільської ТЕС влучив снаряд, при цьому станція продовжувала нести навантаження 203 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-