Найзапекліші бої точаться поблизу міста Іванків на Київщині — Арестович

Найзапекліші бої точаться поблизу міста Іванків на Київщині — Арестович

Укрінформ
Найзапекліші бої точаться поблизу міста Іванків, а також у Гостомелі, Ворзелі і Бучі на Київщині. 

Про це повідомив під час брифінгу радник глави Офісу Президента Олексій Арестович, передає Укрінформ.

“Найбільша небезпека розвивається з боку міста Іванків — це Північний Захід від Києва. Там ідуть бої в населених пунктах Гостомель, Ворзель і Буча”, - сказав він.

Наразі на цій ділянці ворог пробує наступати, але українські військові десантні частини виставили надійний заслон і за допомогою "джавелінів" знищили декілька вертольотів противника і щонайменше колону бойової техніки, поінформував Арестович.

У цей час Київ готується до оборони. У ОП закликають записуватися в лави тероборони міста.

У Чернігівській області наші війська зупинили противника. Зараз там активні дії не ведуться. Так само в Сумській області. Противник перегруповується і готується до спроби подальшого наступу, але там надійно тримають оборону, повідомляє Арестович.

Тримається Харків. Захисники міста зранку відбили ще одну атаку.

Також тримається вся зона ООС. Наступ на цій ділянці фронту фактично не ведеться, але працює ворожа артилерія, і диверсійні групи противника проходять повз нашу оборону. Багато з них знешкодили і взяли в полон.

На окраїні Мелітополя є російські війська, які пройшли з Криму, але іншу частину міста утримують українські військові, які тримають оборону і не дають просуватися в бік Маріуполя.

Поблизу Херсона російські війська шукають шляхи перетнути Дніпро після того, як був знищений Андріївський міст. Наші війська тримають оборону на правому березі.

У цій частині оборони у ОП вважають ситуацію керованою. “Поки говорити, що противник прорвався або наступає далі, не можна", - говорить Арестович.

24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-