Україна просить світ вплинути на РФ, аби дала вивезти із гарячих точок жінок і дітей

Україна просить світ вплинути на РФ, аби дала вивезти із гарячих точок жінок і дітей

Укрінформ
Діти та жінки мають мати можливість залишити населені пункти України, які перебувають під загрозою.

Про це сказала віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Офіційно як сторона, звертаємось до міжнародних партнерів, до ОБСЄ, до усіх міжнародних майданчиків, щоб вплинули на Росію з тим, аби дати вивезти наших дітей. Ми розуміємо, що це війна. Ми знаємо, але діти та жінки мають мати можливість залишити населені пункти, які знаходяться під нищівним вогнем", - сказала Верещук.

Вона зазначила, що попри всі політичні та ідеологічні причини гуманітарне міжнародне право та міжнародні конвенції залишаються єдиним можливим інструментом врегулювання. Тож, за її словами, потрібно допустити до гуманітарних коридорів жінок, дітей, людей з інвалідністю, маломобільних.

Як повідомляв Укрінформ, близько 5.00 державний кордон України на ділянці з Російською Федерацією та Республікою Білорусь піддався атаці з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю. Атаки на прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску відбуваються із застосуванням артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї. Це відбувається в межах Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Житомирської областей. Крім того, атака відбувається з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та з АР Крим.

Також фіксується робота диверсійно-розвідувальних груп противника. Станом на 7.00 в Генштабі ЗСУ повідомили, що ЗСУ збили 5 літаків та 1 гелікоптер ЗС Російської Федерації. В місті Щастя знищено 50 російських окупантів, поблизу Харкова – 4 танки ворога. Близько 10 ранку поблизу Краматорська був збитий шостий літак ЗС РФ, а близько 12.00 збили ще один літак ВКС РФ на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-