Арестович назвав чотири найнебезпечніші напрямки

Арестович назвав чотири найнебезпечніші напрямки

Укрінформ
Кримський перешийок, зона ООС, Чернігівський та Харківський напрямки є найбільш небезпечними з погляду просування російських окупаційних військ.

Про це повідомив позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу в ОП, передає кореспондент Укрінформу.

"Це чотири небезпечні напрямки: Кримський перешийок, зона ООС, Чернігів і Харківський напрямок. По Чернігову вони просунулись на півночі Чернігівської області ближче до адміністративного кордону з Сумською. Просування недалекі – 10-20 км, вони зараз, скоріш за все, готуються, вибудовують бойові порядки й будуть виступати далі, але Київ надійно захищено. Там їх будуть чекати запеклі бої, ми їх зупинимо", - заявив радник.

За його словами, "найбільш вдала ситуація у нас в зоні ООС". "Усі атаки відбиті, лінія оборони не прорвана, попри повідомлення і заяви Міноборони Російської Федерації, які є інформаційною війною, ми відбили зараз Щастя. Там підбито багато бронетехніки противника, втрати живої сили зараз приблизно підраховуються, але якщо простою мовою – наваляли ми їм там дуже добре. Там збитий шостий літак ЗС РФ, і такими темпами авіація у них почне закінчуватись набагато швидше, ніж вони вважали", - заявив Арестович.

За його словами, на Білоруському напрямку з’явились окремі передові загони - 2-3 танки, 2-3 БМП і 50 військовослужбовців, які намагаються зайти на нашу територію, зустрічають опір і відразу відходять. "Ми не можемо сказати, що вони просуваються, але Збройні сили й інші військові формування моніторять ситуацію. Там розгортається рубіж оборони», - сказав Арестович.

Він додав, що жоден військовослужбовець не відступає, всі воюють і очікуваної російськими пропагандистами «втечі» немає.

Позаштатний радник керівника ОП зауважив, що під Харковом, де бої точаться за 4-5 км на північ від міста, нацгвардійці підбили 4 російські танки. «Хлопці відбили танкову атаку під Харковом і тримають оборону», - запевнив він.

Арестович також наголосив, що Збройні сили тримають ситуацію під контролем.

«Повідомлення про те, що російські війська прорвали кордон на Волинському напрямку, не підтвердились. По прикордонниках працюють, але прориву немає», - сказав Арестович.

Він також відзначив героїзм українських прикордонників, які першими зустрічають ворога. «Прикордонники тримають удари артилерії, танків, стоять на смерть, не відступають», - сказав позаштатний радник.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4-ї ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-