Унаслідок обстрілу арсеналу біля Калинівки загинули двоє військових, 25 осіб поранені

Унаслідок обстрілу арсеналу біля Калинівки загинули двоє військових, 25 осіб поранені

Укрінформ
На Вінниччині унаслідок обстрілу та спричиненої ним пожежі на арсеналі поблизу м. Калинівка загинули двоє військових, ще 25 осіб поранені.

Про це кореспондентові Укрінформу з місця події повідомив голова Калинівської міської громади Василь Поліщук.

«Унаслідок обстрілу на території ВЧ А1119 зайнялися склади стрілецької зброї. Був один загиблий безпосередньо на вишці. Поранено до 20 військових і шість вільнонайманих цивільних осіб. Усі вони госпіталізовані, перебувають у стані до середньої важкості. Їм усім надається допомога. На жаль, був один «важкий» військовий, він помер у лікарні», - сказав Поліщук.

За його словами, наразі ситуація контрольована. Пожежу гасять спеціалізовані підрозділи військової частини – пожежні танки. Їм допомагають бійці ДСНС.

Відбулась евакуація мешканців сіл, які знаходяться на небезпечній відстані від військового арсеналу. Евакуйовано й військових. Їх розміщено у місцевій школі, організовано харчування. Руйнувань і пошкоджень житлових будинків за межами військової частини наразі не зафіксовано.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій області, окрім військових складів поблизу Калинівки, обстріляли ракетами військові частини у м. Тульчин та с. Бохоники, там зафіксовано пожежі. Є поранені.

Раніше в четвер радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що вторгнення Росії в Україну почалося: було здійснено удари ракет по центрах військового управління, аеродромах, військових складах у Києві, Харкові, Дніпрі, йдуть артилерійські обстріли кордону.

Уранці 24 лютого жителі Києва та інших міст України прокинулися від звуків гучних вибухів. Про вибухи почали повідомляти близько 05:00 після того, як глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-