Окупанти за чотири години 15 разів обстріляли населені пункти у зоні ООС

Окупанти за чотири години 15 разів обстріляли населені пункти у зоні ООС

Укрінформ
Російські окупаційні війська внаслідок 15 обстрілів цивільної інфраструктури, що відбулися з 12 до 16 години 21 лютого, пошкодили ЛЕП та залишили без електроенергії 7300 мирних жителів. Наразі поранених та загиблих серед цивільного населення не зафіксовано.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

“У період з 12.00 до 16.00 21 лютого 2022 року в районі проведення операції об'єднаних сил російсько-окупаційними військами було здійснено 15 обстрілів по цивільних об’єктах в населених пунктах Щастя, Тарамчук, Павлопіль, Піски, Новотроїцьке, Авдіївка, Верхньоторецьке, Зайцеве, Луганське, Лопаскине, Троїцьке”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, внаслідок обстрілу населеного пункту Щастя було пошкоджено високовольтні лінії Лутес – Щастя, Лутес – Новоайдар, Лутес – Чехірове та трансформаторна підстанція ПС “Щастяˮ і сталася зупинка Луганської теплоелектростанції. Без електроенергії залишилися близько 7300 мирних жителів. Знеструмлено населені пункти Передільське, Старий Айдар, Кряківка, Трьохізбенка.

Читайте також: Авдіївка та ще три населені пункти – без води через обстріл окупантів

Також під час обстрілу КПВВ “Щастяˮ було пошкоджено головний тепловий колектор Щастинської теплоелектростанції. З метою усунення витоку теплої води подача опалення в населений пункт Щастя призупинена до закінчення обстрілів та ліквідації пошкоджень.

В результаті обстрілу поблизу Щастинської теплоелектростанції пошкоджено склад паливно-мастильних матеріалів, де зберігається 14 тонн дизельного палива та мастил, що призвело до його загоряння.

Пошкодження житлових будинків не зафіксовано, повідомили в пресслужбі.

Читайте також: Жителі Зайцевого та Миронівського - без електрики через обстріли окупантів

Як повідомлялось, за останні п’ять діб було зафіксовано 119 обстрілів цивільних об'єктів у населених пунктах Донецької та Луганської областей: пошкоджено 44 цивільних будинки, зазнали руйнувань чотири заклади освіти, пошкоджено два автомобілі та гараж, пошкоджено 11 об'єктів важливої інфраструктури, поранено двох цивільних осіб, отримали контузію троє цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-