Окупанти обстріляли власні позиції під Маріуполем - звинувачують у провокації ЗСУ

Окупанти обстріляли власні позиції під Маріуполем - звинувачують у провокації ЗСУ

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з важкого озброєння по власних позиціях в районі населеного пункту Пікузи і намагаються звинуватити у цьому Збройні сили України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОТУ "Схід" у Фейсбуці.

"Сьогодні, з метою звинувачення українських військ у використанні важкого озброєння та створення картинки для російських пропагандистських ЗМІ, російсько-окупаційні війська здійснили чергову провокацію - відкрили вогонь з важкого озброєння по власних позиціях в районі населеного пункту Пікузи", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що близько 4.00 суботи розпочався обстріл позицій українських захисників в районі населеного пункту Водяне з напрямку населеного пункту Заїченко. За даними розвідки, одночасно з цим були зафіксовані розриви у районі населеного пункту Пікузи. Це свідчить про те, що окупаційні сили намагаються видати обстріл своїх позицій за вогонь у відповідь наших військових, розповіли в пресслужбі.

Читайте також: Артилерія та міномети: окупанти за добу 66 разів порушили «тишу»

Такими діями загарбники вкотре продемонстрували своє цинічне та байдуже ставлення до життя й здоров’я мирних мешканців, наголосили в ОТУ "Схід".

У пресслужбі також зазначили, що противник продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільного населення, приховуючи цим власні підступні дії.

Як повідомляв Укрінформ, російсько-окупаційні війська, станом на 11 годину 19 лютого, 25 разів порушили режим припинення вогню, зокрема й із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок обстрілу український військовослужбовець дістав осколкове поранення, несумісне з життям.

Читайте також: Данілов: Україна не вестиме переговорів із представниками «Л/ДНР» – тільки з Росією

17 лютого близько 9:00 окупанти обстріляли з важкого озброєння Станично-Луганський дошкільний навчальний заклад. Також від ворожого обстрілу зазнали пошкоджень локомотивне депо Кіндрашівська-Нова і діючий локомотив.

Водночас представники "засобів масової інформації" тимчасово окупованої території Луганської області звинуватили Збройні сили України в обстрілі дитсадка в Станиці Луганській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-