Зеленський ушанував пам’ять загиблих у боях за Авдіївку

Зеленський ушанував пам’ять загиблих у боях за Авдіївку

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Донеччину відвідав Авдіївку, де вшанував пам’ять українських військовослужбовців, які загинули в боях за місто.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський поклав квіти до Меморіалу пам'яті загиблим воїнам ООС/АТО. У церемонії також узяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко.

Пам'ятний знак українським військовим, які загинули, захищаючи Авдіївку, встановлено у вересні 2017 року з ініціативи командування 72-ї окремої механізованої бригади. Меморіал має вигляд хреста, поряд із яким розташовано підбиту в боях військову техніку й осколки ворожих снарядів.

Читайте також: Україна не піде на переговори з «посередниками» — Президент

Посередині Меморіалу – пам’ятник Герою України майору Андрію Кизилу, заступнику командира 1-го механізованого батальйону 72-ї ОМБР, який загинув у бою 29 січня 2017 року. Ліворуч та праворуч від пам’ятника - гранітні меморіальні плити з іменами військовослужбовців ЗСУ та добровольчих формувань, які полягли у боях за Авдіївку. Уздовж пам’ятного знака встановлено 14 флагштоків з прапорами військових частин та добровольчих воєнізованих формувань, особовий склад яких брав участь у боях за Авдіївку.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 16 лютого у межах дводенної робочої поїздки відвідав Рівненську область, а 17 лютого перебуває на Донеччині.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-