Британський літак доставив спорядження для сил тероборони

Британський літак доставив спорядження для сил тероборони

Фото
Укрінформ
Чергові вантажі з військово-технічною допомогою, цього разу для потреб Сил Територіальної оборони України, доправлені літаком із Великої Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«8 та 9 лютого в Україну з Великої Британії до України прибули чергові вантажі з військово-технічною допомогою. Цього разу доставлено військове майно та спорядження для потреб Сил Територіальної оборони України, зокрема, бронежилети, шоломи тощо», - йдеться в повідомленні.

Заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов зазначив, що ця допомога надана Силам тероборони на виконання домовленостей, досягнутих 1 лютого цього року між прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном та Президентом України Володимиром Зеленським у Києві. 7 лютого постачання оборонної амуніції з Великої Британії після розмови з міністром оборони, державним секретарем оборони Великої Британії Беном Воллесом анонсував міністр оборони України Олексій Резніков.

Зазначається, що українська сторона розглядає надходження міжнародної технічної допомоги як прояв особистої уваги з боку уряду Великої Британії до питань збереження незалежності та суверенітету України, забезпечення оборонного потенціалу Збройних Сил України.

Партія військово-технічної допомоги прибула з Великої Британії в Україну / Фото: Міністерство оборони України

«Ми високо цінуємо цю політичну підтримку та практичну готовність спільно захищати наші демократичні цінності. Отримане військове майно та оснащення буде направлено для забезпечення потреб сил Територіальної оборони ЗСУ, які наразі формуються та набувають початкових бойових спроможностей», — цитує Шаповалова пресслужба.

Він також поінформував, що насамперед йдеться про підрозділи тероборони прикордонних регіонів України.

Читайте також: До України прибув літак із військовою допомогою від Британії

За інформацією пресслужби, вантаж зустрічали заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов, начальник штабу — заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ Сергій Собко, аташе з питань оборони при Посольстві Великої Британії в Україні комодор Королівських ВМС Тім Вудс та військовий аташе при Посольстві Великої Британії в Україні майор Падді Куачі.

Раніше в середу міністр оборони Олексій Резніков повідомив про прибуття літака з військовою допомогою від Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що міжнародні партнери на сьогодні вже надали Україні військово-оборонну допомогу орієнтовно на 1,5 млрд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-