Делегація Норвезької ради у справах біженців відвідала КПВВ «Станиця Луганська»

Делегація Норвезької ради у справах біженців відвідала КПВВ «Станиця Луганська»

Фото
Укрінформ
Пункт пропуску «Станиця Луганська» відвідали представники Норвезької ради у справах біженців NRC на чолі з генеральним секретарем Яном Егеландом та Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії Ерік Сведал.

Про це повідомляє ДПСУ, передає Укрінформ.

Членів делегації ознайомили з інфраструктурою КПВВ «Станиця Луганська» та порядком перетину лінії розмежування. Начальник відділу прикордонної служби підполковник Володимир Вальчук розповів гостям про сучасні технології, що використовуються під час здійснення контрольно-перевірочних заходів.

Серед них - рентген-сканери, які дозволяють створити комфортніші умови для тих, хто перетинає лінію розмежування.

«Ці пристрої нового покоління оснащені рентгенівськими генераторами, детекторними модулями, механічними та конвеєрними конструкціями, а також комп’ютерною платформою, зі спеціальною клавіатурою, моніторами та зручним користувацьким інтерфейсом. Опційно в сканерах може встановлюватись допоміжна програма для напівавтоматичного виявлення вибухонебезпечних та наркотичних речовин, що є актуальним питанням для недопущення переміщення через лінію розмежування зброї, наркотичних речовин та іншого. За час використання інтроскопів прикордонникам вдалось виявити сигнальний револьвер «РС-31» та сім набоїв калібру 5,6 мм до нього, а також набій калібру 7,62 мм», – повідомив Вальчук.

Члени делегації подякували прикордонникам за міжнародну співпрацю та відкритість до діалогу.

Читайте також: На пункті пропуску у Станиці запрацював модульний пункт вакцинації

Як повідомлялося, рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів на КПВВ заблоковано з боку тимчасово окупованої території України, щоденно працює лише один КПВВ – «Станиця Луганська».

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-