До України з військовою допомогою прибув шостий літак зі США

До України з військовою допомогою прибув шостий літак зі США

Фото
Укрінформ
До Києва прибув черговий літак зі Сполучених Штатів Америки, який доставив 84 тонни бойових набоїв до стрілецької зброї для потреб ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

«Доба ще не минула з прибуття п’ятого птаха, а ми вже розвантажуємо шостого! Сьогодні до Києва прибули чергові боєприпаси - 84 тонни бойових набоїв до стрілецької зброї. Загалом станом на сьогодні у сукупності шести пташок ми отримали близько 500 тонн оборонної амуніції від наших друзів і партнерів - Сполучених Штатів Америки. І це теж ще не кінець», - зазначив міністр.

Читайте також: Резніков: В Україну прибув п’ятий літак із США - доставив ще 84 тонни набоїв

У Сполучених Штатах Америки віддають перевагу дипломатії, але продовжать надавати Україні оборонну допомогу для захисту від Росії.

Про це Посольство США в Україні повідомило у Твітері.

“Ми віддаємо значну перевагу шляху діалогу та дипломатії, але ми й надалі надаватимемо Україні оборонну допомогу, необхідну для захисту від численних військових сил Росії, зібраних на її кордонах”, - ідеться в повідомленні. Американські дипломати запевнили: “Ми разом з Україною”.

Як повідомлялося, з кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. Західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що російське вторгнення в Україну може статися на початку 2022 року, до цього можуть залучити близько 175 тис. військовослужбовців РФ.

У цьому зв'язку США, Велика Британія та інші міжнародні партнери надають Україні оборонне озброєння. Зокрема, 18 січня до України прибули протитанкові засоби від Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-