Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Війна в головах

Війна в головах

Укрінформ
Останнім часом основною темою мого спілкування з жителями Херсонщини є ситуація біля кордонів України.

Багато населених пунктів області знаходяться в безпосередній близькості до окупованого Криму і не так далеко від окупованого Донбасу. Тож можливе загострення конфлікту не може не турбувати їх мешканців. Для херсонців такий сценарій – не щось далеке, а постійно видима загроза втрати можливості нормально жити та працювати.

І на цей виклик потрібно реагувати. Адже саме він є основною ціллю Росії, основним способом послабити Україну. 

Що маємо станом на сьогодні? Ситуація на українсько-російському кордоні справді непроста. За даними нашої розвідки, орієнтовно 100 тисяч солдатів ворожої армії сконцентровані в безпосередній близькості до України. Постійна підготовка силових провокацій проти України теж не є секретом.

Окрім цього, Кремль продовжує шантажувати Європу своїм улюбленим інструментом – газом. Намагається нав’язати світу своє бачення європейської безпеки та врешті розколоти єдність Заходу.

Що ж об’єднує ось ці напрямки діяльності Кремля? Правильно, їх звичність.

Як слушно відзначив Президент Володимир Зеленський, − воюючи проти Росії з 2014 року, ми уже звикли до всього цього. І добре знаємо, що ключова ціль ворога  − це сіяння істерії в українському суспільстві, намагання спочатку інформаційно, а потім і політично розхитати ситуацію в країні. 

Хочу наголосити, що керівництво держави вживає усіх необхідних заходів для врегулювання цього питання. Буквально на минулому тижні в нашій рідній Херсонщині відбулися масштабні навчання української армії по відпрацюванню відбиття можливого десанту армії Росії на узбережжя України. 

В цілодобовому режимі комплектуються підрозділи сил територіальної оборони, відбувається забезпечення їх матеріально-технічними засобами. Увага зараз сконцентрована на формуванні таких підрозділів на прикордонних з Росією та Білоруссю областях. Завдяки цьому у разі виникнення прямої загрози вторгнення тероборона стане надійним тилом для наших Збройних Сил.

Це тільки декілька доказів того, що держава не закриває очі на ситуацію на наших кордонах. Повірте, робота проводиться щодня та щогодини за участю дуже великої кількості фахових людей.

Більше того: те, що наші дії не потрапляють в ефіри телеканалів чи на перші шпальти газет, показує, що ніякої бравури, ніякого намагання електорально використати таку ситуацію у своїх цілях, немає. Йде спокійна підготовка до будь-яких сценаріїв розвитку подій і кожен на своєму місці виконує свою роботу.

Це і є запорука ефективної держави, яку ми з вами розбудовуємо. 

Що робити громадянам? Не панікувати.

Зараз як ніколи потрібно згадати про дотримання інформаційної гігієни. Довіряйте офіційним джерелам інформації – адже в чому-чому, а у справах національної безпеки тільки держава володіє перевіреною інформацією про ситуацію.

Я не закликаю до припинення штурму полиць магазинів чи пошуку квитків в інші країни. Бо все це існує виключно в пропагандистських матеріалах Росії. Але закликаю зберігати спокій і тримати стрій. 

Ми проходили й не таке, тому з перемогою пройдемо і ці непрості часи.

Володимир Іванов, народний депутат від "Слуги народу"

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-