Нові «повітряні очі» вже патрулюють український кордон

Нові «повітряні очі» вже патрулюють український кордон

Фото, відео
Укрінформ
Державна прикордонна служба завершила черговий етап приймання легких багатоцільових вертольотів типу H125 виробництва Airbus Helicopters.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ДПСУ.

“Перші гвинтокрилі машини, обладнані потужними відеокамерами, в тому числі й тепловізійними, уже здійснили вильоти для повітряного моніторингу українсько-білоруської ділянки кордону. Окрім чудових льотних характеристик моніторингове обладнання вертольотів показало спроможність зі значної відстані ефективно відстежувати обстановку, вести відеофіксацію обстановки”, - зазначили у відомстві.

Нові «повітряні очі» вже патрулюють український кордон / Фото: ДСНС

Читайте також: В Україну з Франції прибули три вертольоти Airbus для прикордонників

У ДПСУ наголосили, що використовують Airbus H125 від початку 2020 року, але нові п’ять машин, які прибули в листопаді-грудні 2021 року, мають суттєві переваги. Вони оснащені оптико-електронною системою спостереження, яка дає змогу вести моніторинг, в тому числі у інфрачервоному режимі. При цьому завдяки тепловізійній камері можна виявити транспортний засіб на відстані до 20 кілометрів. Є можливість не лише вести запис відео у високій якості, а й за допомогою супутникового обладнання в режимі реального часу передавати його.

Вертольоти також облаштовані системою оповіщення з гучномовцями та спеціалізованими авіаційними прожекторами, які можуть використовуватися синхронно з системою оптико-електронного спостереження.

Читайте також: Нацполіція отримала два французькі гелікоптери Airbus Helicopters

Маневровість та вантажопідйомність вертольотів типу Н125 дають змогу виконувати польоти з оперативними групами на борту, а новітні зразки радіотехнічного забезпечення – підтримувати оперативну взаємодію та координувати прикордонні наряди.

Як повідомлялося, перші два вертольоти, оснащені оптико-електронною системою спостереження, уже включені у склад Харківської окремої авіаційної ескадрильї ДПСУ. Приймання ще трьох нових машин триває.

Читайте також: Прикордонники отримали чергові гвинтокрили AIRBUS із Франції

Загалом у межах створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Держприкордонслужба має отримати 24 вертольоти Н125 французької компанії Airbus Helicopters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-