Залужний взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО

Залужний взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО

Фото
Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 13 січня взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО на рівні головнокомандувачів (начальників генеральних штабів) членів Альянсу.

Про це повідомили у ЗСУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що Залужний під час свого виступу ознайомив учасників із поточною безпековою ситуацією навколо кордонів України, на тимчасово окупованих територіях та в районі проведення операції Об’єднаних сил.

«Росія не змирилась із європейським вибором українського народу і продовжує агресію проти нас та нарощує свою військову присутність навколо нашого кордону. Збройні сили разом з усім українським народом готові діяти за будь-яких сценаріїв розвитку ситуації», — наголосив Залужний.

Читайте також: Україна захищатиметься від Росії до останньої краплі крові – Залужний

Він вважає, що загроза нового етапу збройної агресії Росії поряд з її ультиматумом Заходу щодо не розширення НАТО вимагають комплексної та консолідованої відповіді. Він також запевнив, що Збройні сили України стануть гідною та ефективною бойовою складовою союзних військ НАТО.

Головнокомандувач ЗСУ на завершення подякував урядам країн-партнерів за підтримку України та допомогу українському війську.

Читайте також: Військові «ігрища» Росії на кордоні України мобілізували Захід – секретар РНБО

Також Залужний провів низку двосторонніх зустрічей. Так, під час розмови з головою Військового комітету НАТО Робом Бауером обговорив питання практичної реалізації Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Під час переговорів зі словацькою стороною обговорили розвиток відносин збройних сил на рівні батальйон-бригада, а з грузинською - безпеку Азово-Чорноморського регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-