Українські військові отримали відремонтовані зенітні установки «Шилка»

Українські військові отримали відремонтовані зенітні установки «Шилка»

Фото
Укрінформ
Державне підприємство "Балаклійський ремонтний завод", яке входить до складу державного концерну "Укроборонпром", передало підрозділам Сухопутних військ України партію відремонтованих ЗСУ-23-4М "Шилка".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДК "Укроборонпром".

"Підприємство вчасно та якісно виконало капітальний ремонт техніки. Кожен етап відновлення контролювався фахівцями Міністерства оборони. Після проведення полігонних випробувань техніку передано замовнику", - ідеться в повідомленні.

За словами виконувача обов'язків директора підприємства Олександра Попова, контракт був виконаний у межах держоборонзамовлення у 2021 році, але частина робіт були розпочаті за обігові кошти підприємства.

В Укроборонпромі пояснили, що ЗСУ-23-4 "Шилка" є зенітною самохідною установкою, призначеною для безпосереднього протиповітряного захисту наземних військ, знищення повітряних цілей, що летять зі швидкістю до 450 м/с, на відстані до 2,5 тис. м та висоті до 1,5 тис. м, а також наземних (надводних) цілей на відстані до 2 тис. м з місця, з короткої зупинки і в русі.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Естонії розглядає можливість надати Україні протитанкове озброєння, ракети Javelin та 122-міліметрові гаубиці. Для ухвалення остаточного рішення необхідно отримати дозвіл від США, країни виробництва ракет, від Фінляндії, Німеччини, колишніх власників гаубиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-