Командиру бойовиків «ЛНР» оголосили підозру за обстріли позицій ЗСУ

Командиру бойовиків «ЛНР» оголосили підозру за обстріли позицій ЗСУ

Фото
Укрінформ
СБУ оголосила підозру учаснику незаконних збройних формувань так званої «ЛНР», затриманому під час спроби перетнути лінію розмежування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Слідчі СБУ підозрюють затриманого у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

У пресцентрі також повідомили, що в ході досудового розслідування встановлено, що затриманим є командир ворожого мотострілецького підрозділу. Під його керівництвом бойовики угруповання брали участь в обстрілах позицій українських військових. Крім того, за даними слідства, у лютому 2020 року зловмисник отримав громадянство РФ.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 27 грудня 2021 року на Луганщині у районі спостережного пункту одного із підрозділів, що виконує бойові завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації, було затримано представника незаконних збройних формувань російсько-окупаційних військ. Порушник у російському однострої, у стані сильного наркотичного сп’яніння рухався через лінію зіткнення в бік українських позицій. Українські захисники затримали бойовика та передали його представникам СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-