В утримуваного в окупованій Макіївці українця Черкаса серйозні проблеми із серцем - Денісова

В утримуваного в окупованій Макіївці українця Черкаса серйозні проблеми із серцем - Денісова

Укрінформ
У громадянина України Володимира Черкаса, якого незаконно утримують у слідчому ізоляторі при західній виправній колонії № 97 в тимчасово окупованій Макіївці, серйозні проблеми з серцем.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

"Володимир Черкас був незаконно захоплений 6 вересня 2017 року в Донецьку невідомими озброєними людьми. На тимчасово окуповану територію він поїхав через смерть батька та намір вивезти хвору матір", - ідеться у повідомленні.

Про точне місце перебування Черкаса стало відомо від звільнених з полону в грудні 2019 року громадян України.

"Понад два роки представники органів окупаційної адміністрації РФ тримали Володимира Черкаса у сумнозвісній тюрмі "Ізоляція" за звинуваченням у нібито "шпигунстві та диверсіях", де над ним знущалися, били та змушували тяжко працювати. Після тортур у Володимира погіршилося самопочуття – виникли проблеми з серцем, гіпертонічні кризи набули хронічного характеру", - заявила Денісова.

Черкас перебуває понад чотири роки у незаконному ув’язненні без слідства та суду. Йому не надається належна медична допомога, він позбавлений телефонного зв'язку, зустрічей та листування з рідними та близькими, що, за словами Денісової, є "порушенням права на життя, свободу та особисту недоторканість, на отримання медичної допомоги, що гарантоване ст. 2, 3, 5 Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод".

"У Володимира залишилося без батьківського піклування 5 дітей, троє з яких є неповнолітніми. Звертаюся до координатора від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Шарлотти Реландер та керівництва МКЧХ в Україні сприяти наданню медичної допомоги та звільненню Володимира Черкаса", - наголосила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня Денісова заявила, що стан здоров’я громадянина України Валерія Матюшенка, якого незаконно утримують у Макіївській виправній колонії №32, є критичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-