Статус учасника бойових дій цьогоріч отримали 570 добровольців

Статус учасника бойових дій цьогоріч отримали 570 добровольців

Укрінформ
У 2021 році статус учасника бойових дій надано більш як 570 представникам добровольчих підрозділів. 

Про це сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна в інтерв'ю Укрінформу.

"Цього року, наприклад, нами надано статус учасника бойових дій більш як 570 представникам саме добровольчих підрозділів. І мені дуже приємно, що завдяки закону, який було ухвалено два роки тому, добровольці змогли отримати цей статус. Ми всі знаємо роль добровольців у 2014-му, тож це дуже важливо! Я цим пишаюся – що, нарешті, ми можемо віддати належне людям, які пішли добровільно захищати Україну в найскрутніший момент, коли у нас не було сильної армії", - сказала Лапутіна.

Вона зазначила, що при міністерстві діє міжвідомча комісія, до складу якої входять представники всіх силових відомств, громадськості, Мінветеранів, і ці люди розглядають документи, які подаються до комісії. За її словами, якщо документи в порядку, людина без зволікань отримує статус учасника бойових дій.

Лапутіна додала, що військовослужбовцям Збройних Сил України статус учасника бойових дій надається відповідними підрозділами Міністерства оборони.

Як повідомлялося, міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна на Донеччині вручила пам'ятні відзнаки шістьом бійцям Добровольчого українського корпусу "Правий сектор".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-