Місія ОБСЄ зафіксувала 25 одиниць бойової техніки окупантів поза межами місць зберігання

Місія ОБСЄ зафіксувала 25 одиниць бойової техніки окупантів поза межами місць зберігання

Укрінформ
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували розміщення 25 одиниць військової техніки збройних формувань Російської Федерації поза межами зберігання.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба операції Об’єднаних сил повідомляє в Фейсбуці.

«Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 25 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, в зоні дій так званого 1 армійського корпусу ЗФ РФ, в районі Тернове виявлено 24 танки, розміщені за межами виділених місць зберігання озброєння, а саме: танки Т-72 - 16 одиниць, танки невизначеного типу - 8 одиниць.

Крім того, в районі Петрівське виявлено БМП-1 збройних формувань РФ, розміщену в зоні безпеки.

У пресслужбі зазначили, що робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації.

Так, 19 грудня збройні формування РФ двічі не дозволили патрулям СММ ОБСЄ проїзд через блокпости біля південного краю ділянки розведення в районі Золоте та в районі Молодіжне, що відображено в оперативному звіті СММ ОБСЄ.

Також патрулі СММ ОБСЄ були зупинені на блокпостах збройних формувань РФ в районах Нова Мар’ївка, Греччине та Крута Балка.

У районі Гольмівський під час польотів БПЛА СММ ОБСЄ було зафіксовано постановку перешкод засобами РЕБ збройних формувань РФ.

"Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення. А також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів", - зауважують спостерігачі СММ ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, із початку доби, 21 грудня, станом на 7 годину ранку з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Внаслідок ворожих дій поранено українського військовослужбовця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-