Танки, «Гради» та гаубиці: ОБСЄ виявила 235 одиниць техніки окупантів поза межами зберігання

Танки, «Гради» та гаубиці: ОБСЄ виявила 235 одиниць техніки окупантів поза межами зберігання

Укрінформ
На територіях Луганської та Донецької областей виявлено 235 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням ліній відведення та поза межами виділених місць зберігання озброєння.

Про це повідомляє повідомляє пресслужба ООС і посиланням на інформацію української сторони СЦКК, передає Укрінформ.

«Спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 235 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей», - зазначається в повідомленні.

Йдеться, зокрема, про РСЗВ БМ-21 «Град», САУ 2С1, гаубиці, міномети, протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра», танки Т-64 та Т-72, ЗРК 9К35 «Стріла-10». Крім того, в місті Луганську виявлено 4 одиниці БТР, які рухались у складі колони.

«Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення. А також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів», - наголошують у пресслужбі.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ.

Збройні сили України дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян, додали у пресслужбі ООС.

Як повідомлялося, впродовж минулої доби, 10 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-