У Києві нагородили військових та вручили сертифікати на 13 броньованих автомобілів

У Києві нагородили військових та вручили сертифікати на 13 броньованих автомобілів

Фото
Укрінформ
У Києві на Михайлівській площі проходять урочисті заходи з нагоди тридцятої річниці Збройних Сил України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, під час заходу заступник головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк спільно з депутатом від партії «Слуга народу», майором ЗСУ, Героєм України Ігорем Герасименком вручили командиру Третього окремого полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго полковнику Михайлу Красотіну сертифікат на 13 легких броньованих автомобілів HMMWV.

Урочистості до 30-ї річниці ЗСУ у Києві / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Мойсюк та Герасименко також вручили військовослужбовцям державні нагороди. Зокрема, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено підполковника Артема Лінькова та майора Вадима Ольшицького. У свою чергу орден “За мужність” ІІІ ступеня отримали капітан Роман Івасюк та сержант Роман Чорній. Водночас медаль “За військову службу Україні” вручено сержанту Максиму Баську, старшим лейтенантам Кирилу Бєлому, В’ячеславу Данилюку, Дмитру Сизому та Станіславу Скляру, а також капітану Роману Поліщуку.

Після офіційної частини урочистостей у Києві планується концерт гурту «Антитіла».

Урочисті заходи одночасно відбуваються в п’яти містах України: Києві, Харкові, Львові, Одесі, Краматорську та в селищі міського типу Озерне на Житомирщині. Між населеними пунктами проводиться телеміст за участю Президента Володимира Зеленського, керівництва Міністерства оборони та Збройних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, національне свято День Збройних сил України відзначається щороку 6 грудня у день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні сили України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-