Командувач Нацгвардії вручив нагороди спецпризначенцям ООС

Командувач Нацгвардії вручив нагороди спецпризначенцям ООС

Фото
Укрінформ
Командувач Нацгвардії генерал-полковник Микола Балан нагородив військовослужбовців загону спеціального призначення Нацгвардії, які виконують завдання у складі операції Об’єднаних сил.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

“Ви досвідчені та мотивовані професіонали своєї справи, важливі завдання, які ви виконуєте у складі ООС дають змогу стримувати ворога, знешкоджувати диверсійно-розвідувальні групи, посилювати найбільш небезпечні напрямки”, – заявив Балан, спілкуючись зі спецпризначенцями Нацгвардії.

Також командувач поспілкувався з особовим складом угруповання Національної гвардії в ООС та заслухав доповідь керівників угрупування Нацгвардії в ООС та ОТУ “Північ” з питань застосування сил та засобів НГУ, ефективності виконання особовим складом Нацгвардії визначених службово-бойових завдань та рівня взаємодії з іншими силовими підрозділами.

Він також наголосив на важливості всебічного забезпечення підрозділів, харчування та побуту військовослужбовців в зимовий період.

Під час перебування в районі ООС Балан відвідав блокпости, де особовий склад Нацгвардії несе службу.

Підрозділи Національної гвардії в районі проведення ООС здійснюють контрдиверсійні заходи, перевіряють транспортні засоби, документи та осіб за базою розшуку для того, щоб припинити незаконне перевезення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин.

Крім того, служба на блокпостах та спостережних постах Національної гвардії неодноразово сприяла виявленню осіб, причетних до незаконних збройних формувань. Так, з 29 листопада по 5 грудня особовий склад Нацгвардії на мобільних та стаціонарних блокпостах в районі ООС перевірив понад 43 тисячі транспортних засобів і понад 55 тисяч осіб. У ході перевірки військовослужбовці виявили 94-х правопорушників. З-поміж них 85 осіб скоїли адміністративні правопорушення, а 9 осіб затримані та передані працівникам поліції за підозрою у скоєнні кримінальних правопорушень, двоє з них – за підозрою в участі або створенні незаконних збройних формувань.

Як повідомляв Укрінформ, снайпери Нацгвардії пройшли спеціальний курс підготовки снайперів (UAR-10) у Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру НГУ на Київщині.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-