Диверсантові «Оплоту», який готував вибух у зоні ООС, дали 12 років тюрми

Диверсантові «Оплоту», який готував вибух у зоні ООС, дали 12 років тюрми

Укрінформ
За матеріалами контррозвідки СБУ до 11 років та 10 місяців ув’язнення засуджений учасник незаконних збройних формувань так званої ДНР. Зловмисник намагався вчинити диверсію на об’єкті енергетики у зоні ООС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Співробітники СБУ затримали диверсанта на спробі підриву однієї з електричних підстанцій. У нього виявлено саморобний вибуховий пристрій із пультом дистанційного керування та засоби зв’язку.

Злочин намагався здійснити мешканець Донецької області, який у 2015 році приєднався до бойовиків. Там входив до складу терористичного угруповання «Оплот».

За завданням ватажків зловмисник приховано прибув на підконтрольну українській владі територію для вчинення диверсії на об’єкті критичної інфраструктури.

Вибухівку він вилучив із раніше підготовленого бойовиками схрону.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочинів, передбачених ст. 113 ст. 263 (носіння, зберігання та придбання вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-