ОБСЄ минулої доби нарахувала понад 270 порушень «тиші» на сході України

ОБСЄ минулої доби нарахувала понад 270 порушень «тиші» на сході України

Укрінформ
СММ ОБСЄ упродовж минулої доби зафіксувала 265 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 6 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 282/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 1 грудня.

"У Донецькій області Місія зафіксувала 265 порушень режиму припинення вогню, зокрема 22 вибухи невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районах на захід від н.п. Гранітне (підконтрольний урядові, 60 км на південь від Донецька), на схід від н.п. Майорськ (підконтрольний урядові, 45 км на північний схід від Донецька) та на північ від н.п. Старогнатівка (підконтрольний урядові, 51 км на південь від Донецька).

Порушення, зафіксовані біля Гранітного та Старогнатівки, були оцінені СММ як навчання з бойовою стрільбою, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від 3 березня 2016 року про заборону проведення навчань із бойовою стрільбою в зоні безпеки.

За попередній звітний період у Донецькій області було зафіксовано 139 порушень режиму припинення вогню.

"У Луганській області Місія зафіксувала 6 невизначених боєприпасів у польоті", - повідомили в СММ.

Читайте також: Окупанти блокують роботу місії ОБСЄ на сході України

Усі порушення режиму припинення вогню сталися на південний захід від ділянки розведення в районі н.п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Як відомо, за попередній звітний період у цій області зафіксовано 163 порушення режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-