На полігоні «Широкий лан» випробували безпілотники Bayraktar і комплекси Javelin

На полігоні «Широкий лан» випробували безпілотники Bayraktar і комплекси Javelin

Фото
Укрінформ
Збройні сили України на полігоні “Широкий лан” на Миколаївщині відпрацювали застосування в бойових умовах розвідувально-ударних комплексів “Байрактар” та протитанкових ракетних комплексів “Джавелін”.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Інструкторсько-методичні заняття пройшли на полігоні Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів “Широкий лан» у рамках підбиття підсумків діяльності Збройних сил України за 2021 рік. Захід відбувся у присутності міністра оборони Олексія Резнікова.

Навчання на полігоні «Широкий лан» / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

“Ми придбали й отримали від партнерів у якості матеріально-технічної допомоги високотехнологічне озброєння, що суттєво підвищило боєздатність Збройних сил України. Це, зокрема розвідувально-ударні комплекси “Байрактар” та протитанкові ракетні комплекси “Джавелін”. Враховуючи досвід бойових дій в районі проведення операції Об’єднаних сил, ми відпрацювали нову тактику їхнього застосування в бойових умовах та продемонстрували командирам бригад і полків. Ми також показали їхнє комплексне застосування в умовах ночі та поганої видимості”, - зазначив головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Інструкторсько-методичні заняття мають на меті опрацювати єдині погляди на організацію та проведення заходів підготовки військ (сил) у 2022 навчальному році з урахуванням іноземного досвіду та досвіду, здобутого ЗСУ на сході.

Головнокомандувач ЗСУ висловив вдячність державам-партнерам за вагому матеріально-технічну допомогу і непохитну підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, до України надійшла чергова – вже четверта – партія оборонної допомоги зі Сполучених Штатів Америки: близько 80 тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-