«Марафон, який ніхто не хоче бігти»: зареєструвалися більш як 35,5 тисячі учасників з 57 країн

«Марафон, який ніхто не хоче бігти»: зареєструвалися більш як 35,5 тисячі учасників з 57 країн

Укрінформ
За десять днів проведення «Марафону, який ніхто не хоче бігти», який був запроваджений, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до російської агресії на сході України, для участі в ньому зареєструвалися понад 35,5 тис. учасників з 57 країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті «Нової пошти», яка створила цей проєкт.

Як зазначається у повідомленні, марафон засновано у маленькому селищі Нью-Йорк Донецької області за кілометр від лінії фронту. Мета забігу — нагадати про війну в Україні. «Лише за десять днів проведення «Марафону, який ніхто не хоче бігти», на нього зареєструвалися понад 35 500 учасників з 57 країн! Усі вони отримають стартові пакети та медалі з частинкою гільзи зі сходу України», — повідомляють організатори заходу.

За словами співзасновниці «Нової пошти» Інни Поперешнюк, аби нагадати світу про війну в Україні, до марафону долучилися учасники по всьому світу — від американського до українського Нью-Йорків, а також з австралійського мегаполіса Брисбена та шведської столиці Стокгольма, з одного із найнаселеніших міст світу Стамбула та з маленького села Сундой у Норвегії.

«Всі вони виказали підтримку нашій країні й продовжують це робити», — заявила Поперешнюк.

У повідомлені зазначається, що кожен охочий долучитися до цього марафону може зробити це онлайн: треба завантажити шаблон стартового номера, надрукувати і бігти з ним у будь-якій точці світу будь-яку дистанцію та у будь-який час.

«Як нагороду на згадку завантажуйте цифрову медаль за дизайном Юрка Гуцуляка, лауреата понад ста п’ятдесяти професійних премій. Поділіться відео або фото вашого забігу та інформацією про проєкт у своїх соціальних мережах, ставте хештег #marathonnoonewantstorun та тегайте наші сторінки в Instagram @marathonnoonewantstorun та @novaposhta.official, щоб привернути увагу світу до російської агресії на сході України», — пропонують та пояснюють організатори цього марафону.

Вони підкреслюють, що участь у марафоні безкоштовна, а увага безцінна. «Минуло 7 років, як Росія окупувала Крим і розпочала війну на сході України. Фактично окуповано територію двох областей. Півтора мільйона українців стали переселенцями та вимушено покинули свої домівки… Підтримайте Україну — беріть участь у марафоні», — акцентують організатори заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада, у день знаменитого на весь світ Нью-йоркського марафону, розпочався ще один забіг — «Марафон, який ніхто не хоче бігти», — теж у Нью-Йорку, в українському селищі, розташованому в Донецькій області. Розпочали марафон п’ятеро людей, чиє життя нерозривно пов'язане з війною: військовий, волонтерка, медик, військовий журналіст та переселенка — із закликом долучитися до забігу людям із усього світу, щоб підтримати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-