Доба в ООС: 17 ворожих обстрілів, загинув український воїн

Доба в ООС: 17 ворожих обстрілів, загинув український воїн

Укрінформ
Упродовж минулої доби, 19 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню, 6 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє штаб ООС у ранковому зведенні, передає Укрінформ.

"В напрямку Мар’їнки окупанти вели вогонь тричі, застосовуючи артилерію калібру 122 мм, міномети калібру 82 мм та 120 мм. В бік населеного пункту Лопаскине противник здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм. В районі Причепилівки ворожі війська відкривали вогонь зі стрілецької зброї. Біля Новомихайлівки російські найманці обстрілювали наші позиції з гранатометів різних систем та стрілецької зброї", - повідомили військові.

Неспокійно було і поблизу Катеринівки. Там ворог вів обстріл тричі, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю, а біля населених пунктів Піски та Шуми противник задіяв станкові протитанкові гранатомети.

Також окупанти гатили з мінометів калібру 120 мм в напрямку Авдіївки, неподалік Попасної ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а в районі Новотошківського російські найманці два рази обстрілювали наші позиції, застосовуючи міномети калібру 120 мм та гранатомети різних систем.

"В бік Золотого-4 противник застосовував автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю. Збройні формування Російської федерації здійснили обстріл з артилерії калібру 152 мм околиць населеного пункту Нижнє", - повідомили у штабі ООС.

Втрат серед цивільного населення немає, однак внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям.

Також повідомляється, що захисники на всі провокації відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7 годину ранку, 20 листопада, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-