Залужний і гендиректор Вaykar Makina обговорили плани на безпілотну авіацію у ЗСУ

Залужний і гендиректор Вaykar Makina обговорили плани на безпілотну авіацію у ЗСУ

Фото
Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та генеральний директор турецької компанії Вaykar Makina Халюк Байрактар обговорили створення робочої групи з питань безпілотної авіації у ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це Залужний повідомив у Фейсбуці.

“Сьогодні мав важливу зустріч з генеральним директором турецької компанії Вaykar Makina паном Халюком Байрактаром. Ми обговорили створення постійно діючої робочої групи з питань безпілотної авіації у Збройних силах України”, - написав головнокомандувач.

Залужний нагадав, що ударні безпілотні комплекси Bayraktar TB2 довели свою ефективність, у тому числі й у районі проведення операції Об’єднаних сил. Тому ЗСУ продовжують нарощувати тактику й методику їх бойового застосування для стримування російської агресії і захисту інтересів України.

Залужний подякував Байрактару за підтримку Збройних сил України і відкритість до подальшої співпраці.

За словами Залужного, у планах компанії - продовження виробництва безпілотників останнього покоління Akinci, на який встановлюються українські двигуни.

Вaykar Makina працює над будівництвом та облаштуванням спільного навчально-випробувального центру для обслуговування, поточного ремонту і модернізації БПЛА. Також передбачено навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотних літальних апаратів Bayraktar, меморандум про що було укладено між Україною та Туреччиною 29 вересня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, 12 листопада міністр оборони Олексій Резніков за підсумками поїздки у зону ООС заявив, що міністерство наступного року додатково придбає “Байрактари“ для потреб Збройних сил України.

Фото: @CinCAFU 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-