Швеція може направити в Україну військових для навчання бійців ЗСУ

Швеція може направити в Україну військових для навчання бійців ЗСУ

Укрінформ
Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст підтримав пропозицію країн Балтії щодо проведення навчальної місії під керівництвом ЄС в Україні.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в ефірі Sveriges Radio.

"Нині всі погляди прикуті до Польщі і до того, що відбувається на кордоні, а це може означати, що Україна буде дещо в тіні. Україна завжди актуальна, наша солідарність завжди має бути дуже чіткою. Ми вважаємо дуже важливим відзначити амбіції ЄС зробити свій внесок у безпеку та суверенітет України", - зауважив міністр.

Гульквіст зазначив, що у цьому контексті Швеція хоче з’ясувати, яким чином може зробити свій внесок.

Зазначається, що це може означати, що шведські солдати можуть вирушити в Україну для навчання українських військ на тлі нарощування російських військ на східному кордоні України.

"Звичайно, ми повинні бути відкритими до цього", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, пропозиція про навчальну місію надійшла від країн Балтії після інформації про концентрацію російських військ на кордоні з Україною.

Раніше британське видання Mirror написало, що підготовлена група чисельністю до 600 британських військовослужбовців готова до розгортання в Україні через побоювання, що Москва готує військове вторгнення до країни-сусіда. Підготовка почалася після того, як британське Міноборони та розвідка МІ-6 повідомили уряду про очевидну та реальну небезпеку для України та країн Заходу.

Найвищий військовий посадовець Великої Британії генерал сер Нік Картер попередив, що нині найбільший ризик початку війни між Заходом та Російською Федерацією, ніж будь-коли від закінчення холодної війни.

За даними Головного управління розвідки Міноборони, станом на початок листопада 2021 року біля українського кордону та на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях зосереджено угруповання військ (сил) загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-