Окупанти посилюють обстріли населених пунктів на підконтрольній Україні території - СЦКК

Окупанти посилюють обстріли населених пунктів на підконтрольній Україні території - СЦКК

Укрінформ
Збройні формування РФ нарощують кількість обстрілів населених пунктів, розташованих на підконтрольному уряду України боці лінії розмежуванняна сході.

Про це з посиланням на інформацію від української сторони СЦКК повідомляє у Фейсбуці пресцентр штабу ООС, передає Укрінформ.

“Збройні формування Російської Федерації нарощують кількість обстрілів населених пунктів, розташованих на підконтрольному урядові України боці лінії розмежування сторін”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за даними української сторони СЦКК, у вересні цього року збройні формуваннями РФ здійснили сім обстрілів, у жовтні – дев’ять, а у цьому місяці, станом на 16 листопада було зафіксовано вже вісім обстрілів.

Зокрема, як уточнюється, 16 листопада у період з 7:50 до 8:20 збройні формування РФ обстріляли Мар’їнку із застосуванням мінометів калібру 82 мм.

“Вогонь вівся з напрямку населеного пункту Трудівське, було зафіксовано влучання 13 мін. Внаслідок обстрілу зруйновано житловий будинок та прилегла територія за адресою: с. Мар’їнка, вул. Прокоф’єва, 236. Відстань зони влучань від фактичної лінії розмежування сторін становить близько 600 метрів, що свідчить про навмисний обстріл збройними формуваннями РФ житлової забудови”, - зазначається у повідомленні.

Підкреслюється, що ці факти були встановлені та задокументовані спостережною групою української сторони СЦКК.

“Матеріали передані до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Також за даним фактом, з метою внесення відповідних відомостей до ЄРДР і початку досудового слідства за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 438 КК України (Порушення законів і звичаїв війни), матеріали передано Донецькій обласній прокуратурі”, - йдеться у повідомленні.

В українській стороні СЦКК підкреслили, що цей факт є черговим грубим порушенням збройними формуваннями РФ Мінських домовленостей, а також режиму повного і всеосяжного припинення вогню, впровадженого за згодою сторін 27 липня 2020 року. А головне, що цей факт свідчить про повну зневагу окупантів до життя та здоров’я мирного населення, зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, російські окупаційні війська від початку доби 16 листопада вже 9 разів відкривали вогонь по позиціхм Об'єднаних сил. Внаслідок обстрілу один український військовий дістав поранення.

Фото: @pressjfo.news 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-