СБУ затримала екскерівницю «відділу кадрів» терористичного угруповання «Оплот»

СБУ затримала екскерівницю «відділу кадрів» терористичного угруповання «Оплот»

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала колишню керівницю «відділу кадрів» терористичного угруповання «Оплот».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«СБУ встановила місцезнаходження і затримала у Донецькій області колишню учасницю незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Встановлено, що зловмисниця займалась «підбором кадрів» для угруповань, які брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, до лав бойовиків жителька Бахмута приєдналась у 2014 році. Зловмисниця входила до складу терористичного угруповання «Оплот».

Перебуваючи на «посаді» стрільця, вона брала участь у збройному супротиві українським військовим підрозділам. Потім її призначили керівником «відділу кадрів», де серед основних завдань був відбір «кандидатів» до груп бойовиків.

Після конфлікту з ватажками угруповання вона залишила його лави. Згодом повернулась на підконтрольну українській владі територію регіону, де намагалась переховуватись від правосуддя.

У ході обшуків за місцем перебування зловмисниці правоохоронці виявили засоби зв’язку та ноутбук із доказами протиправної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають комплексні дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада контррозвідники СБУ затримали у Києві колишнього бойовика терористичної організації «ДНР», очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області «Ізоляція».

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-