У жовтні зафіксована найбільша кількість порушень перемир'я з липня 2020 року – ОБСЄ

У жовтні зафіксована найбільша кількість порушень перемир'я з липня 2020 року – ОБСЄ

Укрінформ
В останній тиждень жовтня СММ ОБСЄ зафіксувала на сході України найбільшу кількість порушень режиму припинення вогню з липня 2020 року, коли було введено додаткові заходи щодо посилення припинення вогню.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні для друку Спеціального представника Чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мікко Кіннунена після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи 10 листопада 2021 р.

"Ситуація у сфері безпеки вздовж лінії зіткнення ще більше погіршилася. З моменту останнього засідання ТКГ Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про 6746 порушення режиму припинення вогню, включаючи 1451 вибух. В останній тиждень жовтня Місія засвідчила найбільшу кількість порушень з липня 2020 року", - заявив він.

За словами Кіннунена, наявність та використання систем озброєння, заборонених взаємними зобов'язаннями, "викликає побоювання через ризик подальшої ескалації".

Читайте також: Місія ОБСЄ зафіксувала 679 порушень «тиші» на сході України

Спецпредставник ОБСЄ повідомив, що основною темою обговорень у робочій групі з безпеки була "постійна потреба у можливості обміну гарантіями безпеки для життєво важливих видів діяльності, таких як ремонт критичної інфраструктури".

У політичній робочій групі "досі спостерігаються глибокі розбіжності у думках, що не дозволяє обговорювати питання по суті, ​​пов'язані з розробкою єдиного Плану дій".

"Засідання Гуманітарної робочої групи відбулося у річницю запланованого відкриття пунктів пропуску в Золотому та Щасті. Я зацікавлений обговорити та з'ясувати, чому відкриття даних пунктів поки що не відбулося і які є інші перешкоди, пов'язані з перетином лінії зіткнення", - заявив Кіннунен.

За його словами, економічна робоча група ТКГ "провела гарну зустріч і займалася зокрема питаннями водопостачання". "Що стосується екологічних тем, учасники обговорили конкретні кроки щодо проведення інспекції МАГАТЕ. Також було розглянуто пенсійні виплати та питання, пов'язані з мобільним зв'язком", - повідомив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-